9. únor 2023

Tak bylo včera opět slunečno, rostlinky se „otužovaly“ ve foliovníčku před domem, který se vyhřál na krásných 32°C.

Namíchala jsem hromadu substrátu a dala se do přesazování paprik z pivních kelímků do vysokých černých květináčů. Nakoupila jsem za babku spoustu použitých květináčů, které jsou jen nepatrně znečištěné a na funkci to rozhodně nemá vliv. Nějakou dobu jsem pracovala v zahradnické firmě Florstyl a tam se tyto nádoby házely do odpadu. A že jich bylo.

Jako dlouhodobě rozpustné hnojivo jsem do substrátu zamíchala žlutý půlený hrách. Fakt, že je hrách nadupaný spoustou pro rostliny potřebných prvků, už nějakou dobu tuším, ale já ho nejdříve namočím a teprve pak vzniklý roztok používám jako hnojivou zálivku. Jenže jsem si pustila video, kde jedna paní hrách sype přímo do kelímků a její papriky jsou až vesmírně krásné. Taky takové chci!

Papriky na obrázku jsou fialová odrůda Gypsy, která se mi loni nepovedla. Všechny rostlinky z pozdního výsevu mi zlikvidovaly mšice, ale jednu tuto fialovou jsem nasadila na záhonek někam mezi mrkev, salát a zelí. Ona se s nepřízní osudu statečně poprala a dokonce ukázala i nějaké plody. Byly nádherné a tak letos dostane Gypsy druhou šanci a zatím si vede dobře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *