Výsev dwarf

Existuje několik důvodů, proč jsem neplánovala výsev rajčat během prosince vyjma nějakých testů klíčivosti. Instalace nových oken s krásnými doposud neposkvrněnými parapety a spotřeba energie při svícení se mi zdály býti nepřekonatelnými překážkami. K moji veliké radosti ovšem došlo ke kompromisu a já si mohu rostlinky na parapety umístit, pokud budou vypadat hezky a nebude všude rozsypaný substrát 🙁  Tak jsem si vybrala krásnou, tak akorát vysokou prosklenou vitrínu v Ikea a v ní to bude mým rostlinkám hodně slušet.

Luxusní prostor si jistě oblíbí  papriky a odrůdy rajčat nízkého vzrůstu. Volba tedy padla samozřejmě na dwarf odrůdy.

Nachystala jsem si desetimístné plato od vajec, ustřihnuté víko jsem použila jako podložku, do každé „buňky“ jsem vložila vespod propíchnutou skořápku. Výsevní substrát jsem namíchala velmi jednoduchý a to z 50% zeminy Compo Sana a 50% vermikulitu. Bude tak zajištěna jeho vzdušnost a zároveň si udrží vláhu. Substrát jsem nasypala do skořápek a vložila vždy jen jedno semínko. Vybrala jsem to nejhezčí. Při výsevech běžných používám semínka tři, ale tady mám spoustu času. Pokud nějaké nevyklíčí, nebo se nepovede rostlinka, nic strašného se neděje a výsev zopakuji.

Každou skořápku jsem opatrně pomocí injekční stříkačky zalila 10ml teplé dešťové vody. Plato jsem vložila do sáčku a postavila na topení.

Jako drobný předkrm, který by měl naladit chuťové buňky pro hlavní chod, uvedu prozatím alespoň jednu z bezesporu skvostných odrůd a to je Purple Hearttrob.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *