22. prosinec 2022

Dnes jsem prohnala odšťavňovačem zbytky ze zeleniny. Obvykle vše zahrabávám do skleníku nebo foliovníku, ale moje parapetové přísady krásně rostou a už by přivítaly nějakou dobrotu v zálivce. Vysazovala jsem je do zeminy bez zásoby hnojiva a ještě jsem ji výrazně zředila vermikulitem. Dwarf rajčata už si začala stěžovat. Takže jsem použila košťál ze zelí, zvadlý kořen petržele, kousek mrkve a vylepšila jsem to malou červenou řepou. No dobrota je to lahodná a chutná i mně. Štávu jsem nalila do 2l tmavé petky od piva a doplnila vlažnou vodou z roztopeného sněhu. Je to minerály nabitá pecka a obsahuje rovněž dostatek dusíku. Tak akorát pro malé rostlinky aby se nezbláznily a nezačaly se vytahovat.

Větší rostliny s již slušně prokořeněným balem zalévám podmokem a pro zajímavost jsem je začala vážit. Zvážím je před zálivkou a po ní a krásně tak reguluji množství vláhy podle velikosti nádoby. Přisadám malinkým dávkuji vodu pomocí stříkačky. Letos nepeču cukroví na zakázky, takže mám na takové experimenty dostatek času.

Pro zálivku jsem zvolila vhodný den, venku dnes bude svítit sluníčko. Tuto výživu stačí dodat jednou za tři týdny. Rostlinky jsem přemístila do vyhřívaného skleníčku a tak jim občas přitopím na nohy. Všechny vypadají nádherně.

2 thoughts on “22. prosinec 2022”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *