Červená řepa

Já miluju červenou řepu, je to extrémně zdravá zelenina a paleta přínosů pro naše tělo je hodně široká. Nebudu tady obsah prospěšných prvků a všechny účinky popisovat, tyto informace si každý může najít. Já si nejvíce cením schopnosti neutralizovat škodliviny v těle a podpory jejich následného  vylučování z těla. Funguje jako prevence proti rakovině a zlepšuje činnost mozku. Ten mi na rozdíl od zbytku těla stále funguje uspokojivě 🙂

Vypiju spoustu šťávy z řepy, jablek, mrkve a vlastních citrusů. Příští rok přidám ještě černou ředkev a už se tedy ohlížím po semínkách. Dělám karbenátky z červené řepy, v bramborové salátu nahrazuji část brambor právě řepou. Skvělé jsou chipsy upečené v troubě atd.

Dnes jsem nastrouhala řepu a celer, přidala sůl , pepř, lžíci kvaliní majonézy, bílého jogurtu a lžičku hořčice. Pokud bych měla kousek křenu, použila bych ho. Bohužel nemám, někam mi ze zahrady záhadně vymizel. Vytvořila jsem si skvělou, velice zdravou a chutnou snídani za babku.

3 thoughts on “Červená řepa”

  1. Já červenou řepu jím nejraděj pečenou, ale popravdě – trochu z donucení, jen proto, že je zdravá. Stejně tak šťávu, musím ji něčím přebít. Mě ta řepová chuť prostě vadí. Kdysi jsem četla o koláčích řepácích, někde z Hané tuším, z cukrovky. Tak jsem u Blatnice jednu šlohnula 😉 že oslním něčím novým. A kdo to nepožil…no já 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *