25. listopad 2022

Během posledních dvou zimních období jsem na okenním parapetu pěstovala salátové okurky. Nejprve to byla odrůda Minisprint a pak jsem k ní přidala Pony. Rostlinám se na okně dařilo a sklizeň mě vždy mile překvapila. Loni touto dobou jsem už měla krásné sazenice, které se chystaly kvést.

Tak jsem prohrabala všechny krabice se semínky, ale marně. Neobjevila jsem ani jednu jedinou okurku. Naštěstí jsme byli včera na nákupech a zachránilo mě OBI. Mezi vším tím vánočním šílenstvím jsem objevila zastrčený stojan se semínky a ukořistila salátovku Beth Alpha F1. Tato odrůda pochází z Indie a snad i Číny, dobře se jí daří jak na záhoně tak ve skleníku a mnoho pěstitelů po celém světě tuto odrůdu považuje za nejchutnější. Plodí kratší plody o délce 15cm a přesně to mi vyhovuje.

Vybrala jsem dva slušivé kelímky od tvarohu, nasypala do nich substrát a vysela do každého optimisticky jen jedno semínko. Kelímky mají plastové víčko a tak potřebná vlhkost bude zaručena. Už mám vymyšlenou bambusovou konstrukci, po které se mohou rostlinky pohodlně pnout. Jen musím najít okno, na jehož parapet je umístím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *