Hodnocení rajské sezóny 2022 -kapitola čtvrtá

Každoročně naši zahradu zdobí (snad) spousta nádob s cherry rajčaty. Od chvíle, kdy jsem tyto rostliny začala pěstovat v bílých nopech, to vypadá docela esteticky. Loni čítala moje sbírka kolem 40 odrůd, letos jsem výrazně ubrala.

Hodnocení jednotlivých odrůd je docela obtížné a tak jsem si opět musela stanovit kritéria a bodovat od jedné do desíti. Na špici se umístily všechny odrůdy od firmy Thomson&Morgan. Vysoce plísni odolný hybrid Celano F1 vyprodukoval tak obrovské množství plodů, že nebyly vidět listy. Červená datlová rajčátka chutnala skvostně. Orange Beauty F1 mě dostalo dokonalým zdravotním stavem a spoustou krásných oranžových rajčátek s úžasnou ovocnou chutí. Tmavý Garnet exceloval vysokou úrodností a opět dokonalou chutí. Santonio F1 předvedlo červená oválná rajčátka, kterých byla spousta a chutnala parádně.

Vysoký standard drží už několik let ruské Vaše Blahorodí, La Mur a Malinová Fontána. Vynikající chuťí a spoustou plodů mě překvapila odrůda Pink CherryWine od Artisanu a kupodivu rajčátka vůbec nepraskala.

Z nehybridních odrůd dostalo nejvíce bodů Tomarindo Multicolor. V těsném závěsu jsou Evil Olive a indigo odrůdy Blue Pitts a Glossy Rose Blue. Vysokou produkcí a skvělou chutí překvapila ruská Thumbelina.

Jediným propadákem je Kumato Black Cherry. Oválná rajčátka vypadají nádherně, rostlina snese i hodně nepříznivé podmínky, ale ač jsem se hodně snažila, chuť byla tragická. Rajče jsem nebyla schopná pozřít.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *