24. září 2022

Chyba číslo 502 mi nepovolila přístup k mému webu a to docela dlouho.

Už je vše v pořádku a tak dnešní příspěvek je zde. Včera jsem bloumala po zahradě, která by tedy rozhodně uvítala sekačku, a hledala jsem inspiraci, co si ukuchtit k obědu. Momentálně existuje taková spousta možností. Zaujal mě nádherný mangold, který zbožňuji. Letos máme ten s červenými řapíky. Taky jsem v nepřehledném porostu objevila docela netradiční velikou bílou cuketu a recept byl na světě.

Uvařila jsem si kroupy, připravila mangold a usmažila obrovské kolo cukety. Tu jsem obalila mimo jiné v bylinkové strouhance z kukuřičných a tedy bezlepkových cornflakes. Jako hlavní bylinku jsem použila estragon. Na ozdobu jsem rozkrojila rajče Benevento.

U odrůdy Benevento jsem dlouho váhala, zda ji posunu do dalšího kola a čekala jsem na nějaký impuls a ten se dostavil nyní na konci sezóny. Rajčata s graciií snášejí změny počasí, nevadí jim sucho, vedro a ani trvalý déšť. Vůbec nepraskají a chuťově je to koncentrovaná pecka. Produkce je vysoce nad průměrem, plody jsou velmi krásné a rostlina nevykazuje známky žádných chorob. Není důvod ji tedy příští rok nepěstovat znovu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *