Po včerejším celodenním pobytu na střeše psího kotce a nočním 10ti hodinovém v sušičce při teplotě 60°C je usušeno. Rajčata jsou suchá tak, že při ohnutí křupnou a ulomí se. Nyní je nasáčkuji do zipových sáčků a uložím do mrazničky. Ponechají si tak nádhernou červenou barvu a zbytek vody, pokud tam snad nějaká přeci jen zbyla, se vymrazí. Zhruba 14 dní před tím, než je budu potřebovat, je vytáhnu pro další zpracování, což je naložení do olejového nálevu. Před konzumací by se měla nějakou dobu uležet. Já to málokdy vydržím dva dny a to je málo. Delším pobytem v oleji se chuť dokonale vyladí.
Zdravím Jani,
nezkoušela jste je někdy dát do skleniček a zavařit? Mám totiž málo místa v mrazáku.
Nemusíte je skladovat v mrazničce, pokud jsou dostatečně suchá, stačí sklenice nebo plastová krabička s víkem. Jen by měla být ve tmě, na světle mi začala ztrácet krásnou červenou barvu a hnědnout.