Hodnocení rajské sezóny 2022 – kapitola druhá

Letos jsem se odhodlala vyzkoušet na našem dvoře odrůdy dwarf. Přiznávám, že mi nebyly vůbec sympatické  a považovala jsem je za zbytečnost. Mám nejraději vysoká indeterminantní rajčata a když se povede, že na nich visí spousta krásných bohatých vijanů s plody nejrůznějsích barev a tvarů, jsem spokojená.

Seminka jsem vysela 18. ledna a to deset odrůd. Koupila jsem ve výprodeji hranaté květináče Polka 30 x 30cm. Rostliny jsem umístila nejprve do foliovníku, kde se jim líbilo hodně a začaly tam kvést. Finálním stanovištěm byl náš velmi slunečný a ze všech stran chráněný dvůr.

Vyrostly nádherné výstavní nevysoké rostliny, které sklidily obdiv všech návštěv. Nasadily spoustu plodů a to je tak zatížilo, že jsem musela použít k jejich uvázání čtyři bambusové tyčky a to v každém z rohů květináče jednu. Rajčata vypadala fantasticky, rostliny netrpěly chorobami a plodů byla neskutečná spousta. Nečekala jsem to. Dostala mě ale především jejich chuť. Vynikající jsou všechny odrůdy, ale TOPem je jednoznačně Mystic Lady. Ke konci sezony mi moc zachutnala rajčata zelená a to Saucy Mary (na obrázku) a především Numbat.

Jsem z těchto rajčat nadšená a doporučuji všem, kdo nemají zahradu ale jen terasu nebo balkon.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *