27. srpen 2022

Včera jsem sklízela rajčata na sušení a vyždímala jsem z rostlin maximum. Rozhodla jsem se, že ukončím experimenty s hledáním nových odrůd a svoje portfolio uzavřu. Jasnou hvězdou této sestavy je jednoznačně ruská Vikusja a to už třetí generace F3. Zdárně ji sekundují Santa Cruz Cada, De Barao Red, Niagara a letos jsem objevila novou italskou hvězdu a to odrůdu Kokó.

Čtyři sazenice této krásky jsem dostala v Itálii grátis a jsem za to panu Italovi velmi vděčná. Musím mu to už konečně napsat na jeho webovky. Kokó splňuje všechny moje požadavky na rajče ideální k sušení. Má mnou požadovaný tvar, tlustou stěnu a jako bonus je uvnitř krásně červené. Dokonce velmi dobře chutná i za syrova. Taky je velmi úrodné a netrpí na hnilobu květního konce a letošní sezóna rajčata v tomto směru důkladně prověřila. Rostliny jsou ještě dnes v dokonalém zdravotním stavu a odrůda je docela raná. Skvělá náhrada za San Marzano, které dlouho zraje, málo plodí a je náchylné na choroby.

Nadšená jsem rovněž z odrůdy Health Kick. Rajčátka mají totožný tvar, silnou stěnu a jsou díky vysokému obsahu lycopenu nádherně červená. Rostlina je determinantní a já uvažuji o nějaké plošné výsadbě. Uvidíme!

5 thoughts on “27. srpen 2022”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *