Ei von Phuket

 

Před lety mi dovezla kamarádka z Thajska dvě cherry odrůdy rajčat a to Sweet Boy a Sweet Girl. Rajčátka pěstuji dodnes a jsou to jedny z nejhezčích a hlavně nejchutnějších odrůd v mé sbírce. Ačkoli pocházejí z jihovýchodní Asie, tak se jim u mě daří skvěle.

Mojí letošní novinkou je další odrůda z této země a to Ei von Phuket.

Vysela jsem dvě semínka a mám tedy dvě rostliny. Jednu jsem pro jistotu vysadila do skleníku a to jako jediné rajče vůbec. Druhá roste v bílém nopovém válci a před nějakou dobou jsem jí odebrala podmisku a koření tedy v zemi. Rostlina ve skleníku zabrala snad čtvrtinu prostoru, jak je obrovská, nechala jsem dva výhony. Venkovní Ei má rovněž dva výhony a je kompaktnější.  Plody ve tvaru malého vajíčka jsou rozkošné a je jich spousta. Barva rajčátek je velmi neobvyklá, taková miminkovsky něžná a já jsem se s takovým vybarvením u rajčat ještě nesetkala. Velikostně se jedná o cherry odrůdu.

Podobně něžná jako barva je taky chuť. Ničím nevyniká, je docela nenápadná, ale neurazí. Chuť svých výpěstků konzultuji vždy s rodinnými příslušníky a jim rajčátko chutná. Já jsem ovšem hodně náročná a potřebuji vystřelit do vesmíru a to se mi v tomto případě nestalo. Nechám plody déle na rostlině, to chuť umí vyladit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *