4. červenec 2022

Když mě ráno v mé venkovní zamřížované ložnici vzbudí intenzívně štěbetající ptactvo, mám nádherný výhled na vycházejícím sluncem zalitou část zahrady. V tuto dobu jí vévodí nádherně rozkvetlá juka.

Promnu si zalepené oči, nenásilně rozpohybuji ztuhlé tělo a jdu se pokochat svými rajčaty. Všechna jsou nádherná, ale u některých odrůd postávám o malinko déle. Fascinuje mě plody obalená a neustále svěže zelená Slivka Bendrika a já už vidím tato rajčátka sušená a naložená v hezké skleničče. Zdravím Yvonu 🙂 Úžasně vypadají oranžová srdce Coeur de Zebre a jejich intenzívní chuť mě doslova posadila na zadek.

Dozrávají dwarfy a já se nemůžu vynadívat na množství zajímavých plodů Audre’s Love.

Božsky vypadají odrůdy s obsahem antokyanů. Blue Pear si dává hodně záležet na kráse a velikosti svých atraktivních hrušek. Mar Azul se snaží na spodní vijan natěsnat co nejvíce krasavců dinosauří velikosti a má to skvěle vychytané tak, aby vijan plody v pohodě unesl. Ještě nikdy se mi nepodařilo zachytit rostlinu Čokoládové marmelády tak, aby vynikla její skutečně mimořádná krása a obrovské množství zatím velmi tmavých plodů.

Jdu si uvařit kafe a vypiju si ho ve foliovníku, kde rajčata zatím nezrají, ale i tak vypadají po ránu nádherně. Na rozdíl od mé maličkosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *