Pivo

Je všeobecně známo, že alkohol člověku škodí. Úplně jinak je tomu ale u našich rostlin. Já používám občas do zálivky svých rajčat pivo. Ve složení piva je obsažena spousta užitečných látek pro rostliny velmi prospěšných. Pivo obsahuje glukózu, pektiny, dusík, draslík, sodík, hořčík, síru, fosfor, vitamíny skupiny B a C, kvercetin a organické kyseliny. Tento užitečný arzenál je přítomen v živém přírodním pivu. To v  lahvích a petkách už obsahuje navíc spoustu škodlivých konzervantů. Takže je potřeba zajít do hospůdky nebo místního pivovárku a nechat si natočit litřík do džbánku. No včil to není za pakatel, ale rajčata mají nirvánu.

Jak tedy pivo působí na naše rostliny? Pomáhá vytvářet bohatý kořenový systém, dělá stonky silnějšími, pozitivně ovlivňuje chuť plodů, upevňuje imunitu a rostliny jsou hezčí na pohled.

Zálivku připravíme doplněním jednoho litru piva do 10l nejlépe dešťové vody a můžeme zalévat rajčata už jako malou přísadu a taky při přesazování rostlin na finální místo. Na vzrostlé rostliny používáme maximálně 500ml roztoku.

2 thoughts on “Pivo”

  1. No u nás si mohou rajčata lomit listeckama jak chtějí, piva se nedočkají. Nedám!

    Obecně ale má alkohol inhibující účinky na rostliny, ne?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *