9. červen 2022

Snažím se ochránit květy rajčat před nežádoucím opylováním. Letos jsem to dovedla k dokonalosti. Rostlinám vyrobím závoj z netkané textílie a umístím je na zahradě na taková místa, aby byla co nejdále od sebe. Možné to je ovšem pouze u plánovaného cherry mixu, rostliny jsou totiž vysazené v bílých nopech s podmiskou a jsou tedy mobilní. Pozorovala jsem včelstvo dostatečně dlouhou dobu na to, abych zjistila, že pod textílii nejde. Jako přidanou hodnotu je potřeba brát fakt, že paraplíčka z netkanky slušně ochrání rostlinu před deštěm.

Zjistila jsem, že pěstování rajčat někdy zbytečně dramatizujeme. Úplně stačí zamíchat semínka do substrátu a ten nacpat do air-potu. Pak už jen čekáme, rostlinky si cestu najdou a ty úspěšné budou zřejmě bojovníci. Já jim rozhodně šanci dám 🙂

Velkou bojovnicí je Sladká jahůdka. Vysévala jsem ji někdy na podzim, sklidila první úrodu, vybrala semena a šoupla do skleníku, aby tam chudinka zmrzla. Už jsem ji chtěla vyhodit, ale rostlinu jsem ostříhala, nechala jen 10cm stonek a postavila ven na zídku. Rajče se vzpamatovalo, plodí a rajčátka chutnají skvostně. Loni mi tak rozhodně nechutnala. Maladěc!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *