18. květen 2022

 

Před odjezdem do Itálie nutně musím zabezpečit svoje nádvorní rajčata. Vyvstala nutnost je uvázat. Včera pršelo a občas fouklo a těžkým nacucaným rostlinám se to vůbec nelíbilo. Mám několik desítek bambusový tyček z našich bambusů, které jsou sice dostatečně dlouhé ale nepříliš tlusté. Náhodou jsem objevila silnou bílou šňůru a něco mě napadlo.

Záhon jsem rozdělila dřevěnou podpěrou na dvě poloviny. Měla jsem v plánu vytvořid floridskou vazbu, ale tolik toho provazu bohužel nemám. Tak jsem ho propletla jen jedním směrem  a ještě jsem k němu bambusky uvázala. Drží to pevně jako židovská víra. Tento úvaz bude pro začátek stačit, ale pro rostliny se spoustou těžkých plodů, o jejichž množství vůbec nepochybuji, bude nedostatečný. Rajčata  pak tedy ještě omotám provázkem a upevním k vodorovné tyči, která bude ještě přibližně půl metru nad šňůrou. Bujné rostliny časem nenápadnou konstrukci zcela pohltí a bude vidět jen neproniknutelná rajčatová stěna.

Na druhé polovině jsou rajčata menší, ale dnes jim poskytnu stejné opory. Taky jsem si mohla ten čurbes v dílně uklidit, je skrze okna bohužel vidět. Tak příště už to bude zakryté rostlinami rajčat, nebo to uklidím.

 

1 thought on “18. květen 2022”

  1. Jaký čurbes, počkej, až přijedeš k nám 🙂
    U nás platí -žádný stres, co můžeš udělat dnes, můžeš udělat i pozítří a zítra máš opět volný den … ( třeba na kolo )
    Ale zalévat musím.
    Máš to vychytané a moc pěkné!
    Měj se hezky:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *