4. duben 2022

Včera jsem měla pikýrovací neděli. Můj krásný salát už se navzájem tísnil a byl úplně vyschlý. Ze všech druhů listového salátu mám nejraději ten římský a hlavně jeho mini variantu a to Little Gem. Římský salát je výživově nejhodnotnější ,obsahuje lactucin, který příznivě ovlivňuje trávení, uklidňuje mysl a uvolňuje křeče. Já jsem přesazovala sazeničky odrůdy Gelbus a mám ještě Galander. Na tomto salátu mě nejvíce baví, že krásně křupe. Loni se mi právě Little Gem moc povedl.

Do dvou proložek od vajíček naplněných zeminou jsem přenesla naklíčená semínka mrkve a to tedy byla obzvláště titěrná práce. Každou z těch šedesáti mrkví, pokud se dočkám úrody, si budu obzvláště vychutnávat. Jinak máme mrkev od podzimu vysetou na záhonu, ale nevím, zda se jí v tom suchu bude chtít klíčit.

Pro vnuka, který má dnes deváté narozeniny, jsem přepikýrovala deset krásných sazeniček růžičkové kapusty.

Snědla jsem první plod rajčete Balkan Tiger a byla jsem mile překvapená. Chuť byla na polykarbonátové rajče velmi příjemná, jemně pikantní, rajčatová a rajčátko krásně vonělo. Rostlina ovšem během slunečných dní pobývala venku. V hodně masitém plodu nebylo moc semen, ale dala jsem je vykvasit a ještě je zkusím vysít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *