14. duben 2022

 

Když jogurt, pak jedině bílý a nejlépe řecký. Včera jsem toto svoje přikázání porušila a v Makru mě zlákal nádherný obal jogurtu borůvkového. Moje rajčata se jistě poperou, které v tom hezkém kyblíku poroste. Byla jsem velmi mile překvapená, že jsem v obsahu nalezla spoustu pravých lesních borůvek. Se zájmem jsem koukla na značku a našla jsem nápis Metro Chef.

Lesních borůvek jsem si jako dítě bohatě užila u babičky v Jižních Čechách. Naposledy jsem šťastně seděla na pařezu v borůvkovišti na dovolené na Šumavě a to už je hodně dávno.

Takže si borůvky musím vypěstovat na zahradě a to ty kanadské. Začínám je pomalu přesazovat, nebo vytáhnu kořenový bal a dolů doplním čerstvou rašelinu s přídavkem hnojiva. V zemi je bohužel pěstovat nemůžu, vše kyselomilné v ní nekompromisně hyne. Zkoušela jsem vykopat jámu a vyložit jí fólií, ale kořeny ji časem proděravěly a keříky to vzdaly.

Loni jsem ke své finské odrůdě Alvar přikoupila ještě dvě novinky a to Arto a Aino. Právě Aino už nasadilo spoustu květů, tak jsem zvědavá, co předvede. Rané, mrazuodolné a vhodné pro pěstování v nádobách, právě takové borůvky já potřebuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *