18. únor 2022

Moje dva Minisprinty krásně plodí. Chtěla jsem je vést jen na jeden výhon, ale už se mi nevejdou do okna a tak jsem jim ucvakla vegetační vrchol, abych podpořila tvorbu plodů na bočních výhonech. Rostliny jsou do sebe beznadějně zamotané. Jsou neustále hladové a já se nedivím. Vyživit tak dlouhé liány, spoustu listů a plodů je docela fuška.

Namíchala jsem jim tedy lahůdku. Do 1l vody jsem jsem přidala deci vývaru z bramborových slupek, deci vývaru z cibulových slupek, deci výluhu z banánových slupek (bio) a dusík jsem přidala formou hydroponického hnojiva a to základní báze. Už jsem totiž vypotřebovala loňský kopřivový zákvas. Okurky okamžitě pookřály.

Okurku Kalimero ( na obrázku v záhlaví) budu pěstovat jinak. Vyrobím z bambusových tyček nějakou designovou oporu ve tvaru mřížky, rostlině ucvaknu hlavní výhon velmi brzy a boční výhony do mřížky vpletu. Okurka tak bude růst přísně kontrolovaně a bude mobilní. Taky by to mělo vypadat malinko lépe, než ten současný prales, který je ovšem velmi obdivovaný kolemjdoucími a já jsem tak zase o něco více slavnější 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *