4. leden 2022

Loni touto dobou jsem vysela odrůdy rajčat Vaše Blahorodí a La Mur. Jedná se o hybridy ruské firmy Partner, jejichž semínka jsou obtížně dostupná a taky velmi drahá. V sáčku je striktně pouhých 5 kousků. Rostliny jsem použila ke klonování a s počtem získaných rostlinek jsem byla spokojená. Po přísadách těchto exkluzivních rajčat je vždy veliká poptávka a tak je potřeba si je včas rezervovat. Loni mi dokonce  nějakým nedopatřením nezbyla ani jedna sazenice žlutého rajčátka La Mur a tak jsem krásnou a velmi bohatě plodící rostlinu chodila obdivovat ke kamarádovi. Z chuti těchto cherry rajčátek byli všichni uneseni. Letos si musím dát větší pozor a jeden exemplář si odložit.

Přemýšlím, že bych tento rok k těmto dvěma osvědčeným odrůdám přidala ještě Celano F1. Semínka mám z Anglie od firmy Thopson & Morgan. Stále větší zájem je v poslední době o rajčata odolná plísni bramborové a tato odrůda je prý odolná velmi. Zvědavě jsem nakoukla do sáčku a místo uvedených 10 semínek jich je pouze sedm.  Asi je vyseji všechna, synovec v Anglii žije a tak mi je může kdykoli koupit. Dokonce za semínka nic nechtěl, cena prý je pod jeho rozlišovací schopnosti.

Takže dnes namíchám výsevní substrát a vrhnu se na výsev odrůd Vaše Blahorodí, La Mur a Celano. Jedna grow zářivka momentálně zahálí, tak bude užitečná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *