19. leden 2022

Včera k mé obrovské radosti dorazila zásilka s objednanými paprikami. Okamžitě jsem je vysela a to do plata od vajíček naplněného substrátem. Letos nemám v plánu žádné zeminy kupovat a to ani ty výsevní. Vše si namíchám sama a nikdy nic nepropařuji ani jinak nesterilizuji. Zastávám názor, že si semínko musí na přítomnost případných patogenů zvykat a nastartovat si tak imunitu. Substráty nebudu kupovat proto, že bývají zamořené nejrůznějšími škůdci a někdy taky herbicidy. Zjistila jsem taky, že horentně vyletěly ceny. Chtěla jsem koupit pouze kostky Otoč a sázej, se kterými jsem byla loni hodně spokojená, a dokonce jejich počet navýšit. Kupovala jsem je za 109,- a nyní byla na cenovce suma 205,-. Tak to si ještě rozmyslím, nebo počkám na nějakou akci.

Letos se snažím vysévat více ekologicky a tak používám někdy netradiční nádobky. Papírové kelímky od kafe mě nadchly. Jednak jsou originální, dají se kompostovat a mají víčko s otvorem, kterým odchází přebytečná vlhkost. Jsem zvědavá, jak se budou paprikám zamlouvat a pokud ano, tak vyhlásím rodinnou sběratelskou akci.

Papriky vyseté koncem listopadu už formují korunní kvítky a já je budu muset přesadit. Pak už se mi ovšem nevejdou pod zářivku, ale dny už jsou o něco delší a občas dokonce svítí sluníčko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *