Tarasenko Jubilejní

Takové množství chvály na odrůdu jsem snad ještě nezaznamenala. Tarasenko si dal záležet a povedlo se. Rostliny vyrůstají velmi vysoké, rostou jako liána a jsou schopné nasadit spoustu plodů i ve třech metrech. Poskytne úrodu i při nekonečném vedení pod stropem skleníku. Listí není mnoho, ale vijany jsou vždy složené a obsahují kolem 40 plodů, které mají hmotnost kolem70g. To je ovšem veliká porce a plodenství je potřeba pečlivě uvázat. Rostlina se elegantně vyrovná s propadem teplot k nule a snáší rovněž přehřátý skleník a to bez sprchávání květů. Svojí raností je schopná uniknout hlavní vlně fytoftory

Chuť těchto rajčátek je velmi dobrá a plody lze zpracovat na všechny možné způsoby. Mně se moc nelíbí ten prý rozkošný nosík, ale to je jen velmi zanedbatelná vada na kráse. Semínka už mám doma a bude to první odrůda, kterou vysadím do skleníku. Na porovnání se snad najde místečko i na venkovním záhoně. Produkce 20kg z rostliny prý není sci-fi a na to já moc dobře slyším.

Aby si rajčata mohla pokecat, tak sem vybrala rodného bratra a to Tarasenko Hybrid 2, který žádný hybrid není a je už léta stabilizovaný. No kluci budu v očekávání 🙂

4 thoughts on “Tarasenko Jubilejní”

  1. O tomhle rajčátku a jeho různých variacích jsem také četla a nevěřícně kroutila hlavou nad tou velkou chválou a napsala si ho na seznam přání. Nakonec jsem ale z toho e-shopu nic neobjednala, takže nebude. Kdyby ti jedno semínko zbylo, prověřím jeho odolnost vůči fytoftoře ve své zahradě, kam ji západní vítr každoročně nafouká dostatečné množství 🙂 .

  2. Tarasenko jubilejnyj pěstuji již několik let a jsem s ním spokojen. Pro mě je to spíš taková nenápadná odrůda, ale vždy si cestu na záhon najde. Ten nosík je opravdu spíš ke zlobě než k užitku, ale zase podle něj spolehlivě poznáte odrůdu.

  3. Já si od této odrůdy slibuji, že ve skleníku zaváže všechny plody navzdory vysokým teplotám. Letos mi spousta květů sprchla a s úrodou jsem nebyla spokojená. Venku zase doufám, že ji nerozhodí případně nepříznivé počasí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *