2. prosinec 2021

Vydala jsem se ještě za tmy nakrmit kočky a překvapilo mě, jaké je na prosinec teplo. Klidně jsem mohla citrusy ve skleníku ještě nějakou dobu nechat, vypadaly tam hodně spokojeně.

Začínají mě napadat myšlenky na to, proč bych nemohla vysít nějaká ta semínka rajčat. Mám k tomu ideální podmínky a dostatek nízkých kompaktních odrůd. V mém vlastnictví se nachází vyhřívaný okenní skleníček, dvě solidní grow zářivky, kvalitní supresivní výsevní substrát,  mám dostatek času a chuť něco dělat. Měla bych péct cukroví. Vyhlásila jsem sice letos na pečení embargo, ale moje kamarádky už zvýšily několikanásobně nabízenou cenu. Prý Vánoce bez mého cukroví jsou nekompletní.

Pro jistotu, kdyby to na mě náhle přišlo, jsem si už nějakou dobu chystala skořápky od vajíček a dnes jsem je naplnila substrátem. Pokud by mi rajčata začala dozrávat zhruba 100 dní od vykouknutí rostlinek ze zeminy, tak by to bylo někdy koncem  března a to už je spousta světla a ve skleníku dokážu přitopit. Vysela bych své čtyři dwarf odrůdy, Bonsaj krasnyj a Podsněžnik. V mém vychytaném skořápkovém výsevním propagátoru mi semínka loni vyklíčila během tří dnů, ale to byla podle agrohoroskopu nejvhodnější doba. Nebudu na ně nijak spěchat. Času dost.

Jdu si nachystat těsto na medové trubičky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *