19. prosinec 2021

Vánoce už ťukají na dveře a Ježíšek ví, že nic nepokazí, když mi donese knížku a většinou jich bývá několik. Jsem veliký knihomol a vášnivý čtenář a knížky jsou u nás všude. Naštěstí mám poměrně novou knihovničku a kupodivu v ní ještě zbývá nějaké to místo. Ovšem knížky jsou ve dvou řadách a já je občas přehodím, aby se ty zadní necítily diskriminovaně. Někteří autoři mě tak zaujali, že mi nestačí si knížku jen půjčit, ale musím ji mít v knihovně a pokud možno vše, co autor či autoři napsali. Při současné ceně za jeden svazek, to jde docela do peněz.

K některý knihám se po letech vracím a přečtu si je znovu a to se stejným zaujetím. Podruhé dokážu lépe vychutnat autorův jazyk a spoustu detailů, které mi při první honbě za rozuzlením příběhu unikly.

Skvělé příběhy jsou schopní vymyslet Douglas Preston a Lincoln Child. Douglas Preston je pravidelný přispěvatel listu The New Yorker a pracoval pro Americké přírodopisné muzeum. Lincoln Child je milovník motorek, exotických papoušků a anglické literatury devatenáctého století.

Knihovnu začínají plnit i knížky o rajčatech a já bych měla pro Ježíška inspiraci. Němčina mi jde o mnoho lépe než angličtina.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *