12. prosinec 2021

Kostelní zvony svolávají věřící do kostela a to docela naléhavě. Jsem ráda, že já si mohu podebatovat se svým Bohem, aniž bych musela mrznout v kostelní lavici a už vůbec nepotřebuji jako prostředníka školeného kněze. Navíc moje debata je velmi soukromá a intimní a nehodlám ji sdílet se zaplněným okázale vyzdobeným katolickým stánkem. Ovšem je fakt, že jedině církev měla prostředky na to, aby zaplatila takové umělce jako je například Michelangelo, aby vyzdobil Sixtinskou kapli. Kde ty peníze vzala je už jiná story.

Venku se stále nachází spousta sněhu a já se snažím, tuto formu H2O co nejvíce využít. Tak jsem zavlažila citrusy. V zimovišti je jim hodně chladno a já jsem uvažovala, že tam zatopím. Předpovědi byly na noc hodně mrazivé, ale nepotvrdily se a ráno bylo něco málo stupňů nad nulou. Občas sklidím nějaký ten citron, potřebuji do cukroví citronovou kůru a šťávu. Pomalu dozrává můj premiérově vypěstovaný grep, tak už se těším na sklizeň. Rostlinka začala  na podzim ve skleníku znovu kvést, ale nevím, zda si mrňavé plody podrží přes zimu. Mandarinky s velikými plody mám doma na okně a ač jsou v teple, tak rostlinky neshodily zatím ani lístek. I když těch 16° C v ložnici se teplem asi nazvat nedá.

Půjdu roztopit nějaký sníh a vodu zahřeji na krbových kamnech ve velikém vyřazeném zavařovacím hrnci. Bude se hodit na zalévání i na praní.

1 thought on “12. prosinec 2021”

  1. Moc hezké foto , citrusy a sníh. 🙂
    A také mě potěšilo, že používáš místo vody H2O …
    Já to mám i ve starých receptech na pečení a snacha se nestačila divit…:)
    Ahoj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *