25. srpen 2021

V právě probíhající a v mém případě už se pomaličku blížící ke konci sezóně nepěstuji ani jednu rostlinu rajčete klasicky na záhoně. Některá rostou v paletových boxech, jiná na vyvýšeném záhoně a ostatní v zapuštěných kyblících bez dna. Cherry odrůdy jsou všechny umístěny v bílých nopových válcích a rostliny ve skleníku mají pro změnu černé nopové ohrádky. Šest jedinců jsem premiérově zasadila do kostek se substrátem „Otoč a sázej“ a výsledek je fantastický. Rajčatům se substrát hodně zamlouvá a já jsem občas, ale velmi zřídka, přidala ke kořenům nějakou tu výživu. Myslím, že to byly zkvašené holubince a nějaký ten nezbytný mikroelement.

Tento způsob pěstování má svoje pro i proti. V obdobích sucha je potřeba denně zalévat a to pokud možno ráno i večer. Pokud ovšem tři dny nepřetržitě leje, tak se díky malým otvorům substrát nepřemáčí a plody nepraskají. Každou rostlinu, a jsou to výhradně cherry, vedu na dva výhony a každý z nich má svoji spirálu. Ǔroda je vysoce nadprůměrná a rajčátka díky umístění na jižní straně před domem skvěle vychucená. Odrůda Seventy je jasným důkazem spokojenosti rostlinek s tímto způsobem pěstování. Neskutečně byl obsypán plody rovněž Odat, ale už je většina sklizena.

V příštím roce počet pytlů rozhodně navýším. navýším

3 thoughts on “25. srpen 2021”

  1. Jani, také jsem tento substrát koupila, ale smíchala a použila do nádob. Mám problém uvázat rajčata, většinou to těžké výhony neustojí . Tak příští rok pytle položím na trávu a uvidíme. 🙂
    Můj muž brblá, ale to neva, nakonec to vždy sekačku obejde! :))

  2. No já jsem díry neudělala, bylo u nás sucho a ani když prší, tak není substrát nijak přemokřený. Díry na pytlích jsou ale na bocích naznačeny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *