12. srpen 2021

Nemám čas na klábosení. Mám totiž novou hračku. Včera dorazila objednaná sušička ovoce a zeleniny a já jsem nadšená. Ovšem doma být nemůže, nemáme na ni už v kuchyni místo a taky při sušení vydává zvuky a ty v noci ruší. Tak jsem musela provést generální úklid v zimovišti citrusů. Je zde zavedená elektřina a taky voda. Protože jsem nedočkavá a musím vše vyzkoušet ihned, tak jsem do půlnoci chystala rajčata na sušení. Ráno to v místnosti krásně vonělo rajčaty, česnekem a oregánem. Dostala jsem ihned chuť na pizzu.

Rajčata už jsem si skládala nějakou dobu a byl jich plný parapet v kuchyni a spousta venku pod pergolou. Všechny odrůdy, které jsem za účelem sušení vysela, si vedou skvěle a vysoce překročí plánovanou úrodu 5kg plodů z rostliny. Taková Vikusija jich má rozhodně kilogramů 10. Rajčátka jsou všechna krásně uniformní a mají požadovanou tlustou stěnu. Kdysi jsem naivně sušila cherry rajčata a zbyly z nich jen slupky.

Vypadá to dnes na velmi slunečný a horký den, tak všechna plata vynosím na sluníčko a v sušičce budu dosušovat v noci.

 

1 thought on “12. srpen 2021”

  1. V sušičce suším akorát tak maso pro psy, dobrá, letos zkusím i rajčata 😉 protože mám i nějaké tlustostěnné. Sušičku nosím do garáže, jednak některé maso příliš nevoní 😉 a druhak – kdo by to poslouchal. Jani…i všichni ostatní, jestli jsi nezachytila Tomův Folklorika Fest na Hrozenkově, tak dávám odkaz na stránky, je tam i program celého víkendu. Všichni jsou zvaní 🙂 https://fest21.zusfolklorika.cz/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *