16. červenec 2021

Už nějakou dobu nejezdím do práce a tak mi sem příbuzenstvo odkládá svoje členy na prázdninový pobyt. Momentálně je mimo jiné přítomna moje velmi oblíbená náctiletá neteř a sestra mi dala za úkol, abych jí trochu více přidržela v kuchyni. Kuchařka jsem prý vynikající a cukrářka ještě lepší. No tak spolu vaříme a vymýšlíme sladké dezerty. Rozhodla jsem se, že ji naučím nepečený cheescake s ovocem, kterého je momentálně na zahradě velmi pestrá nabídka. Mrazničku pomalu ale jistě zaplňují kyblíky s malinami. jejich úroda je letos neskutečná, nic takového nepamatuji. Velmi slušně jsou obsypané borůvky, černé maliny už jsou sklizené a rovněž v mrazničce. Nějakou tu meruňku ukázala raná odrůda Karola a byla to pochoutka. Neznámá o něco později zrající odrůda má krásné veliké plody, které ve zralosti zdobí nádherné červené líčko.

Tak už jsme vytvořily cheescake třešňový, malinový a včera borůvkový. Daly jsme si hodně záležet na chuti i designu a výsledek je famózní. Příští týden nám do party přibudou ještě dcera s vnučkou a tak u nás bude pětigenerační babinec. Už se mi v hlavě rodí nápad na ještě luxusnější koláč. Možná bych sem mohla nějaký ten receptík hodit.

3 thoughts on “16. červenec 2021”

  1. Recept na borůvkový cheescake
    vezmu nějaké sušenky (někdy si je upeču sama) a rozdrtím v robotu (pokud chci tmavý podklad, tak přidám kakao) zhruba 150 až 200g

    rozehřeji máslo cca 100g a smíchám se sušenkama
    hmotu důkladně natlačím do dortové formy na pečící papír a dám do mrazničky

    kouknu, co mám v lednici a používám tučný tvaroh, zakysanou smetanu, mascarpone, ricottu a podobně a vyšlehám tak přibližně 750 g hmoty s cukrem (u nás se moc nesladí)

    nechám nabobtnat jednu polévkovou lžíci bílé želatiny tak ve 100ml vody a tu pak ve vodní lázni rozehřeji do průsvitna a vmíchám do směsi

    200g borůvek (může být i muchovník) rozdrtím tyčovým mixérem a tvarohovou hmotu rozdělím na dvě části, do jedné vmíchám lžíci borůvek a naleju na korpus, nechám vychladit, do druhé části vmíchám zbytek pyré a přidám na světlou vrstvu

    Nechám vychladit a ozdobím borůvkama.

    Dokonáno jest, dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *