3. leden 2021

Protože bych chtěla poskytnout svým rostlinkám vše, co ke svému růstu potřebují, tak už se začínám rozhlížet po nějakých specialitách. Používám výhradně jen home made prostředky, ale zaznamenala jsem lehké stížnosti na mírný nedostatek mikroprvků. Objednala jsem tedy nikoli levný přípravek Emerald Harvest Micro, který obsahuje stopové množství prvků jako je hořčík, kobalt a molybden stejně jako další mikroživiny typu měď, mangan, zinek a železo.

Ačkoliv si zvládám spřátelené houby jako je trichoderma vypěstovat sama, tak jsem se trochu rozmáchla a rozmazlím svoje rajčata přípravkem Piranha. Nešlo odolat! Prospěšné houby v Piranha tráví zbylé živiny v kořenové zóně a mění je opět na prospěšné tak, aby je mohly moje rostlinky využít. Kořeny díky Piranhe  vylučují růstové hormony včetně auxinů, citokininů, giberelinů a růstových regulátorů. Piranha lze použít rovněž jako postřik na list a působí tak preventivně proti plísním.

Ve sklepě mi ve velikém kyblíku anaerobně pracuje rychlý kompost. Kvasné nádoby v tuto dobu okupuje manžel se svými nakládanými zeleninami. Zatím je nepotřebuji.

Myslím, že jsem na letošní sezónu dokonale vyzbrojená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *