22. leden 2021

 

Dnes je ze všech lednových termínů ten nejvhodnější pro výsev plodové zeleniny a tudíž mých rajčat. Už včera jsem si přichystala výsevní substrát, do kterého jsem chtěla přimíchat drobátko Symbivitu, kvůli přítomnosti prospěšných hub. Myslíte, že jsem ho našla? Nikoliv, je někde pečlivě uložený a já nevím kde. Ale já o ten sáček určitě v nejbližší době zakopnu. Naštěstí mám Piranhu a tak přidám do zálivky potřebné množství účinné látky. Do substrátu jsem přimíchala mandarinkový pektin a jako pamlsek pro houby nastříhanou sušenou banánovou slupku.

Velmi obtížně jsem vybírala 12 odrůd, které následně porostou ve skleníku na vyhřívané půdě a budou tak velmi pečlivě sledovány. Zvolila jsem pouze nehybridní odrůdy a od umístění ve skleníku si slibuji snazší ochranu květů před vzájemným opylováním. První květenství pro sichr ještě zabalím do síťky. Zvolila jsem svoje tři tygří novinky, tři odrůdy žebrované, tři rajčátka tmavá a pak tři pro mně veliké exoty. S výjimkou odrůdy Beauty Lotringa jsou to všechno odrůdy ruské, jak taky jinak.

Nebudu tentokrát vysévat jednotlivě do vaječných skořápek ale kolektivně do společné misky, zvolila jsem můj oblíbený mini plastový skleníček po snědených hroznech. Skořápky jsou sice fajn, ale zabraly by mnohem více místa a toho už se mi nedostává.

Nevím, zda i na mně ten ruský horoskop taky působí, ale spala jsem až do půl deváté, to je hodně nezvyklé. Jenže on je to agrohoroskop a já nejsem žádná květinka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *