Včera jsem přesazovala nějaké rostlinky paprik a míchala jsem spoustu substrátu. Do zeminy jsem vyjma kuliček polystyrenu, dřevěných uhlíků a rašeliny poprvé přidala rozemletou usušenou kůru z citrusů. Slupky pocházejí výhradně z mé vlastní sklizně a o jejich slušné množství se zasloužily hlavně mandarinky a nádherný rangpur. Citrony a grepy se v hodně studeném nevytápěném zimovišti snaží teprve dozrát. Rozemleté slupky obsahují spoustu pektinu, který by měl převzít funkci jindy přidávaného zeolitu. Pektin slouží jako hydrogel, který absorbuje přebytečnou vlhkost substrátu a po jeho vyschnutí ji opět uvolňuje. Přidám tento materiál rovněž do chystaného výsevního substrátu pro rajčata.
Do rozpálené trouby jsem právě šoupla chlebík, který kynul 12 hodin. Až bude upečen, přihodím foto. Ten chleba se mi ohromně povedl, jsem na sebe pyšná!
Také musím zkusit chleba, chtěla bych být pyšná! :)) ( jako první pokus bude stačit, když bude jedlý! ) ale kdo ví?
Jako chemik musíte dát chleba levou zadní 🙂