21. září 2020

Můj ryze lenošný dojem, že na zahradě je už po sezóně, se naštěstí nezakládá na pravdě. Dnes jsem si na snídani dopřála neuvěřitelný luxus a to fíky a jahody. Především ve vinohradu je letos mimořádná úroda a to všeho. Bývá tam obrovské sucho a do prasklin v zemi by se člověku lehce zabořila noha. Jenže letos je vláhy dostatek a tak se rostlinstvo vytáhlo. Naše hrozny nejsou žádné obří podlouhlé bezsemenné krasavice, ale na střapcích jsou úplně všechny kuličky zdravé, bez chorob či poškození hmyzem. Mám velikou radost z faktu, že vše roste a krásně plodí ortodoxně v bio režimu. Nebyla použita vůbec žádná chemie a to druhým rokem. Nevyskytlo se padlí ani jiné nepříjemné choroby. Spokojenost !!

Nemůžu se nabažit krásy a chuti asijských hrušek nashi. Jestli se stromečkům bude tak dařit a úroda bude bohatá, budu muset vymyslet nějaké zpracování. Mám v plánu pořídit profi sušičku a budeme sušit a to všechno, ryngle, jablka, hrušky a především rajčata. Třeba se jednou dočkám i toto, že budu sušit fíky. Udělám pro to maximum.

Na zahradě u domu je spousta nádherných hrušek, které překvapivě nemají rez, a krásně se barví moje oblíbená jablka Spartan.

Ani rajčata to ještě nevzdala a třeba odrůda Big Boy je plná obrovských a krásných plodů, které jsou naprosto poplatné názvu odrůdy a jsou vážně very big. Tato odrůda letos patrně překonala rekord v produkci na jednu rostlinu, který dosud držela Malinovaja Idea se 14kg. Rajčata letos nevážím, ale stačí spočítat množství plodů a vynásobit průměrnou hmotností a jsem na 20kg.

2 thoughts on “21. září 2020”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *