20. září 2020

Počasí předvádí nádherné babí léto a to přeje všem zahradnickým výstavám a to především těm venkovním. Covid naopak zabil ty , které se měly konat v interiéru. Dnes jsem měla mít přednášku na téma Pěstování paprik a jahod, kterou si u mně objednali zahrádkáři ze sousední vesnice. Výstava ovoce a zeleniny byla zrušena. Je to veliká škoda, protože jejich akce bývají velmi navštěvované a atmosféra vynikající. Už jsem pro ně kdysi připravila povídání o rajčatech a byla to velmi příjemná záležitost. Lidé v této vesnici drží neuvěřitelně pospolu a všechny akce pečlivě a s láskou připraví.

Tak jsme se včera vydali na honosnou akci do Hrubé Vrbky a to Poznej svého farmáře, která byla pořádaná v rámci měsíce biopotravin a to je právě září.  Ministerstvo zemědělství dodalo peníze, aby podpořilo biofarmáře a oni tak mohli prezentovat své produkty. Horňácká farma se zaměřila mimo jiné na pěstování dýní a ty byly nádherné a člověk si mohl kteroukoli koupit. Já jsem sáhla po nádherném exempláři Muscate de Provence.

Úplnou náhodou jsem si přisedla k sympaťákovi, ze kterého se vyklubal ředitel Zařízení služeb ministerstva zemědělství. Je tedy docela možné, že moje příští výstava rajčat už bude pod jejich záštitou a moje přednášky o rajčatech v Kongresovém centru v Praze. Bio pěstitele rajčat ve svém portfoliu zatím nemají a zájem měl obrovský. Od pokladny v Albertu tedy směřuji k hvězdné kariéře 🙂 🙂 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *