26. březen 2020

Spí a spí a spí zámek šípkový, žádný princ tam v lesích ptáky neloví.

Pražáci jsou zmrzlí a tak spí v obýváku, kde se topí v krbu, já už chodím v kraťasech a tričku a dcera má na nohou ty nejtlustější ovčí ponožky. Spí hodně dlouho a vůbec je nezajímá, že moje parapetové rostlinstvo potřebuje co nejvíce denního světla. Dnes jsem přes protesty vytáhla rolety už o půl deváté. Děs!

Nalézám se zrovna v přesazovacím období, moje sazenice rajčat se nacházejí v nejrůznějším stadiu růstu a ty nejstarší už přesazení nutně potřebují. Pro jistotu jsem rajčata vysela do docela výživného substrátu pro případ, že by na ně dlouho nevyšla řada a ony trpěly nedostatkem živin. Rostlinky moc nezalévám, naopak, udržuji je v hodně suché zemině a zalévám až po mírném zavadnutí listů. Tehdy se totiž kořeny začínají intenzívně větvit, aby nalezly nějakou vláhu a nadzemní část neroste a tím pádem se nevytahuje. Moje počínání je pečlivě kontrolováno mým kočičím kolektivem. Mall.cz konečně doručil hodně kvalitní kapsičky, takže už jsme zase kamarádky.

Hezky rostou ředkvičky a zelí s květákem úspěšně přežilo mrazy pod netkanou textilií, bohužel polovinu sazenic mi něco sežralo. Takový je život zahradnický.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *