11. únor 2020

Krájela jsem choroše na pokud možno drobné kousky a nyní vlastním vyjma tenisového lokte ještě chorošové zápěstí. Houby jsou hodně tvrdé. Nicméně jsem se posnažila a kousky už se luhují. Rozhodla jsem se, že letos budu do roztoku chitosanu namáčet semena rajčat před výsevem. Nikdy semena do ničeho nenamáčím, ale jak jsem četla, tak hrozí nějaký záhadný virus, který se může skrývat právě v infikovaných semenech a to já riskovat nebudu, přestože jsem přesvědčená, že mám semena z dobrých zdrojů, ale jistota je jistota, možná je proženu ještě manganistanem draselným. Rovněž cibulové slupky už se koupou v alkoholu a výluhem z těch banánových pravidelně zalévám přísadu. Začínám být na sezónu důkladně vyzbrojená.

Neodolala jsem a včera vysela semena Kumata a Brown Marmande získaná ze zakoupených plodů, ta totiž nejsou uzamčená v trezoru. Vysela jsem po šesti semenech a přebytečné rostlinky umístím u kamarádů. Včera jsem u kafe domluvila s kámoškou Janou – kolem mně je to samá Jana -umístění 20 rostlin na její zahradě. Úspěch!

Krásně kvetou všechny rostlinky rajčat od Evy, třeba Early Tanana je nádherná, ale okamžitě po vytvoření prvního květenství ukončila růst hlavního stonku, výhonky v paždí listů jsou zatím miniaturní, zajímavý růst.

Často se kochám pohledem na moje výstavní papriky. Loni jsem taky měla povedené rostlinky, ale letos jsem se překonala, mám na ně více času a prostoru, protože parapety nejsou obsazeny desítkami rajčat. Právě kvete kozí roh Prokop a v textilním květináči o objemu jeden galon si vrní blahem. Každý večer ho vydatně chválím a on je na sebe náležitě pyšný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *