16. srpen 2019

Rajčata jsou moje srdeční záležitost a pokud mi na ně někdo nedovoleně sahá, tak mně naštve. Rajčata bohužel zachutnala opeřencům a nenechají je na pokoji, denně nacházím několik plodů rozklovaných a nejde jen o plody červené, ale chutnají i ty žluté. Nabídnutým načatým menu nepohrdnou slimáci a rajče dojedou. Obdivuji jejich neuvěřitelnou výdrž a trpělivost, kdy dokáží po nepříjemně drsném a hrbolatém stonku vyšplhat až do výšky přes 1m, aby si pochutnali na šťavnatém plodu. Kéž bych i já vládla v některých situacích takovou trpělivostí a stoickým klidem. Firma Partner vyšlechtila rajčata s hodně chlupatými stonky i listy, aby tak ztížily přístup různým škůdcům. Chytré!

Musela jsem udělat probírku plodů u odrůdy Bulharský Trapezen, která se rozhodla , že se pokusí překonat loňský rekord 14kg rajčat z rostliny, který stanovila Malinovaja Idea. Plody váží od 200 až po 600g a rostlina už je má problém unést. Stejně bych je musela před dovolenou sklidit.

Krásné a obrovské plody bude mít paprika Aries, rostlina už měří více než 1,5m a stále roste.

K obědu jsem připravila jako přílohu zelí z dýně hokaido, kterou jsem nastrouhala na hrubém struhadle neoloupanou. Je to pokrm bohů!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *