27. květen 2019

Členové naší rodiny vědí, že pokud mi koupí k svátku nebo narozeninám knížku nebo něco do zahrady, vždycky mi udělají velikou radost. Máti mi věnovala trojkvětináč v naději, že kaskády květů v něm rostoucí ozdobí náš ryze konzumní dvůr. Já tam ovšem k jejímu mírnému zklamání nasadila pepino. Do jejího tak luxusního designového kousku já nacpu nějaké podivné dýně. Budu muset v létě vymyslet nějaký obzvláště dobrý, hodně barevný a pepinem ozdobený koktejl, aby to rozdýchala.

Moje nádherná roubovaná cizinka-okurka bleskově prokořenila docela veliký květináč a tak jsem ji dnes zasadila do veliké 20l finální nádoby a ve skleníku jsem jí přidělila stálé místo. Bude mít dostatek světla, tepla a zároveň čerstvého vzduchu. Rovněž roubované rajče je nádherné, ale to nechám růst venku, možná ve volné půdě, ještě jsem se nerozhodla.

Dvě „pivní“ salátovky dostaly spolunájemníka, vysemenilo se jim tam rajče a moje kapková závlaha mu svědčí, tak jej nechám vytvořit jedno plodenství, abych zjistila, co je zač a pak jej zlikviduji. Možná.

Ovšem jahody se překonávají, jsou nádherné, zdravé a skvěle chutnají. Rostou čistě, bez jediné molekuly chemického postřiku nebo hnojiva. K růstu jim stačí hodně vody, dostatek sluníčka a trochu kalu ze dna našeho jezírka.

Determinantní rajče La Donna (Serdce Krasavicy),  roste hodně podivně. Rostlina má pokroucené stonky, listy i vijany, vůbec není pěkná, ale je obsypaná spoustou nádherných srdcí a kvůli plodům ji pěstuji. Stejně je ale divná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *