Galant F1

Galant je hybridní, rané indeterminantní rajče. Rostlina bývá vysoká i při pěstování na dva výhony a produkuje spoustu nádherných červených rajčat bez známek zeleného límce. Plody váží kolem 50 až 60g, jsou tvarově vyrovnané a na rostlinu se hezky kouká. Chuť není nijak oslňující, ale neurazí. Odběratelé mé přísady rajčat jsou s touto odrůdou velmi spokojení a hlavně výnos dělá toto rajče zajímavým. Navíc jsem nepozorovala žádné choroby.

Galant is an early indeterminaty hybrid with fruits of medium size weighing 50-60g. The fruits are resistant to cracking, suitable for growing in the greenhouse, foil and field. Tomatoes are beautifully red without a green collar and have a good taste.

 

 

2 thoughts on “Galant F1”

  1. Pěkný den,

    děkuji za sdílení zkušeností s rajčaty. Nemám tak obsáhlé zkušenosti jako Vy, ale jednu drobnost bych doporučil – zkuste indeterminantní Orkádo od Moravoseedu. Bude potřebovat opravdu robustní tyče (nikoli tyčky). Chuť je zcela jistě výrazně lepší než v případě Bejbina od Sema. A to už je něco!

    Milan Číha

  2. Hezký den. Děkuji za doporučení, ale taková rajčata jako jsou Tornádo, Start, Bejbino nebo Orkádo já nepěstuji a i ten Galant byl jen na zkoušku. Mám velmi málo místa a tak volím odrůdy, které mi vyhovují. Mám nejraději veliká masitá rajčata s hmotností kolem 250g. Ta se hodí na jídlo i na tepelné zpracování. Na sušení mám taky už vytipováno. Netuším, k čemu bych taková dvoukomorová kulatá rajčata použila. Dokonce i moji zákazníci, kteří si u mě berou přísadu, chtějí něco zajímavějšího.

    Ale rajčat je kolem 25 tisíc odrůd, takže si můžeme vybrat všichni podle svých představ.
    Jsem ráda, že patříte mezi moje čtenáře.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *