Buraja Grozď F1 ( Brown Bunch)

 

     Velmi zajímavý, raný, indeterminantní hybrid. Rostlinu vedu na dva výhony, je obrovská, obsypaná podlouhlými plody zvláštní hnědé barvy. Každý, kdo se letos objevil na naší zahradě, se u této rostliny s obdivem zastavil, se spoustou pro rajče netypických plodů vypadá velmi atraktivně. Plody váží kolem 120 g, jsou 2-3 komorové s tlustými stěnami. S chutí je to slabší, ale nevím, jestli to není tím velikým horkem. Produkce je ovšem obrovská, asi jsem ještě nepěstovala takovou „fabriku“ na rajčata. Plody suším, ale usušená tmavá rajčata se mi moc nelíbí, mnohem lépe vypadají v nálevu ta krásně červená. Odrůda je to zajímavá, úrodná a rostliny jsou dokonale zdravé, ale já pro ni nemám využití. Známí, kterým občas věnuji nějakou rajskou bedýnku,  jsou s tímto rajčatem spokojení. Jestli já nejsem už příliš náročná.

P.S. Je první listopadový den a já ještě sklízím tato rajčata, chuť mi připadá skvělá. Rostlina si tímto zajistila jedno místo i pro následující sezónu.

Hybrid is early ripe, indeterminate. From germination to ripening of the first fruits 95-100 days. The first inflorescence is laid on the 8-9 leaf, the next in 2-3. Fruits are dark brown in color, weighing 100-120 g, cylindrical, 2-3-chamber, with thick „walls“. In technical ripeness, the fruit at the stem has a dark color, which disappears when ripe. The hybrid is resistant to verticillosis, fusarium wilt, vertex and root rot, brown spots, tomato mosaic virus. Planting density 3.5-4 plants / m2. Productivity of 16-18 kg / m2 when forming 1-2 stems. The hybrid Brown Cluster has been included into the assortment of the PARTNER agricultural firm by the breeder and vegetable crop expert Nikolai Petrovich Fursov.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *