TOP deset 2024

 

Již tradičně vyhašuji na konci sezóny TOP desítku odrůd. Tentokrát byla volba obzvláště obtížná. Rajčata byla letos všechna nádherná, bez jediné praskliny či jiného kazu na kráse. Překonávala se v úrodnosti a chuť byla díky vysokým teplotám a totálnímu suchu excelentní. Neskutečně krásně byly vybarvené všechny indigo odrůdy. Hlavně odrůdy v sadě Indigo retro by si zasloužily být v topce všechny.

Úchvatný byl pohled na všechny „Italy“. Rostliny byly ověšené neuvěřitelnou spoustou nádherně červených většinou žebrovaných plodů bez poskvrnky. Naprosté nadšení u mě vyvolaly odrůdy se zelenými plody jako Mystery a Glacial Zebra. Skvostná chuť a krása na řezu mě dostaly.

S úžasem jsem hleděla, co předvádí Lava Flow. Dva obrovské výhony nacpané spoustou sluníčkových plodů se nedaly přehlédnout. Blue Betty jsem trápila ve velmi malém květináči a ona nasadila množství velikých, těžkých a velmi masitých rajčat se zajímavou chutí.

Za naprosté skvosty považuji Nelumi, Mordovian Caramel a Sofia’s Sweet Caramel.

Rajčátko Cosmic Purple při kousnutí sympaticky křupne a z chuti se vám zblázní chuťové buňky. Totéž platí o mojí dlouholeté stálici se jménem Koťja.

2 thoughts on “TOP deset 2024”

  1. Kotju si už také pár let presevam – ač označené F1, jsou stále stabilní a hodně kvalitní. Jinak ta směs je nádherná, plná barev a určitě i chutí.

  2. Zdravím, paní Jano.
    Jak sezóna nepříliš šťastně začínala, tak kdo rajčátka ošetřoval a ustál první známky plísně, ten se může těšít z nádherných plodů. Vždycky se musím usmívat, když někdo dává fotky rostlin typu Tornádo, Sakura apod. Cokoliv snad nažene na množství, o to přichází na chuti. Závidím vám podmínky a hlavně trpělivost, se kterou se rajčátkům, paprikám i motýlům věnujete, a jsem ráda, že aspoň v malém mohu ochutnat ty poklady. Ať se vám daří i nadále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *