Lucid Gem

 

Až neskutečnou úrodu letos poskytla odrůda Lucid Gem, ke které jsem se po loňské pauze letos vrátila. Jednu rostlinu pěstuji na dvorním záhonu a vedu ji dokonce na tři výhony, které jsou nacpané plody. Rajčata jsou to velmi krásná a to především na řezu. Plodů je neuvěřitelná spousta a jsou poměrně veliké, těžké a velmi pevné. Rostlina působí zdravě, ale dnes rajčata sklidím. Nepotřebuji, aby mi po vydatném nočním dešti popraskala. Chuť je excelentní.

Položila jsem vedle sebe Lucid Gem, Ananas Blaue a Chupa Chups a všechna tato rajčata vypadají téměř stejně a laik by je považoval za odrůdu jedinou. Každá z nich má ale jiné vlastnosti a Lucid Gem je docela pozdní. Začal dozrávat až ve chvíli, kdy ostatní dvě odrůdy už jsem dávno sklízela.

7 thoughts on “Lucid Gem”

  1. Ja zase ako výtvarníčka milujem takéto odrody, – temer ako výtvarné dielka, navyše, ak sú chutné. Prvé plody boli veľké, teraz sú už o niečo menšie, ale je ich stále veľa. Škoda, že som nevážila, koľko som už obrala z 2 rastlín zasadených v 1 kýbli bez dna- pestované spolu na 4 výhony.

  2. Dobrý den,také čtu a chtěl bych zkusit tuto odrůdu rajcatek. Pokud by byla moznost ji zaslat, byl bych rád. Děkuji S pozdravem Pavel Urbánek

  3. Mám obálku se semínky nadepsanou Lucid Gem, ale nejsem si tak zcela jistá, jestli to ta odrůda je. Kdo mi napíše do mailu adresu, tomu pošlu semínka gratis jen za poštovné. Já je taky vyseji a uvidím. Byla jsem si totiž jistá, že už semínka nemám a najednou jsem objevila tuto obálku.

  4. Dobry den, velmi rada by som ziskala semena paradajok „Lucid gem“.
    Citam, ze ich pestujete vo vasej zahrade. Vasen v pestovani nezvycajnych odrod paradajok ma tento rok priviedla k dalsim novym odrodam, ktore skusam pestovať. Tento rok uz mam zasadene novo zakúpene semena mnohych pestrych odrod, na ktorych plody sa uz velmi tesim (napr. Sgt. Pepper, Blending Heart, Black Truffle, Sart Roloise, Blue Beauty, Crushed Heart, Queen of the Night,, Atomic Grape, Smaragd Apple a pod.)
    Bolo by mozne zaslat semena odrody Lucid gem? Vopred dakujem za odpoved.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *