Hodnocení rajské sezóny 2022 kapitola první.

Sezona rajčat u mě pomalu končí. Na venkovních záhonech už je to delší dobu definitivní díky nedostatku vody, ale v mém novém americkém plachtovém přístřešku to ještě intenzivně žije.

Tento foliovník je pro mě nový. Hodně jsem spěchala, zúrodnění půdy mi dalo fyzicky docela zabrat a výsadbu rostlin jsem nezvládla úplně podle svých představ. Nicméně s výsledkem jsem nadmíru spokojená a v hlavě už mám jasno, jak bude interiér vypadat příští rok.

Vysadila jsem tam všechny žebrované odrůdy až na dvě výjimky a to rajčata Rosa Ple a Mushroom Basket Striped, která si na mém VIP záhonu vedla skvěle. Díky absenci rušivých přírodních vlivů jako je vítr a déšť vypadají rostliny i plody dokonale. Moc u nás tedy nepršelo, ale srážky byly nárazové a spousta rajčat tu náhlou vlhkost ovzduší nezvládla a popraskala. Právě veliká masitá rajčata u stopky tvoří malé praskliny a to nevypadá zrovna fotogenicky. Žebrované krasavice v plachťáku tak jsou bez jediného kazu na kráse.

Uvnitř je taková zvláštní příjemná rozptýlená atmosféra a to jak teplo, světlo tak i vlhkost. Vůbec není potřeba zalévat a když tak stačí jen trocha vody. Jeden 200l sud jsem naplnila jen dvakrát za sezonu a stačilo to bohatě, ještě v něm vodu stále mám.

Velmi výstižná byla poznámka jednoho z mých návštěvníků, který při vstupu prohlásil :“ Někdo rozsvítil?“. Tolik je tam světla, ač je stavba ve stínu vysokých stromů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *