17. květen 2022

Tak jsem stála bezradně ve dveřích skleníku a koukala na téměř prázdnou levou polovinu. S přípravou půdy jsem si na jaře dala tolik práce a byla by škoda ji nechat jen tak ležet ladem. Zůstaly mi nějaké malinké rostlinky rajčat, ale ty tam nechci trápit, bylo by to stejně k ničemu.

Zbyla mi spousta nopových kruhů a tak jsem namíchala kolečka substrátu a pro vysazení jsem zvolila jednu přebytečnou okurku Pony F1, tři cukrové melouny odrůd Piel de Sapo, Delice de la Table a Turkish Leopard. Ještě mám spoustu paprik, které už mě nebaví, protože mi je zdeformovaly mšice. Jejich útok byl tak masivní, že se s tím malé rostlinky nedokázaly vyrovnat a já jsem se asi málo snažila je ochránit. Vzhledem k volnému místu ve skleníku jim ale můžu dát šanci ke vzpamatování se. Papriky na straně pravé budu muset začít uvazovat, větvičkám hrozí ulomení pod tíhou už těžkých plodů.

Taky jsem rozdělila kořen kurkumy na čtyři části a dala do květináčků se zeminou. Bylo by super, kdyby vyrašily. Kurkuma nádherně kvete a květy mi malinko připomínají malé lotosy. Já mám ještě někde jeden zapomenutý kořen, ale nemůžu ho najít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *