La Mur F1

Odrůda La Mur F1 je zařazena do platinové série firmy Partner a to právem. Semínka jsou tedy velmi drahá a v sáčku je pouhých pět kousků.

Loni jsem tři semínka vysela, vyklíčila všechna a jednu rostlinu jsem použila pro klonování. Pak jsem rostlinky  zcela nevědomky zaměnila se stájovým druhem této odrůdy a to bylo Vaše Blahorodí. Takže na naprosto skvostnou úrodu jsem se chodila koukat ke známým, protože jsem si nenechala ani jeden exemplář. Všichni, kteří měli to štěstí, že se k nim rostlinky dostaly byli naprosto unešeni z jejich chuti. Můžu potvrdit, že taky u mě by plody při vyhlašování nejchutnější odrůdy roku skončily na stupních vítězů a je možné, že dokonce na tom nejvyšším.

Momentálně mi v květináči roste jedna rostlina, kterou mám opět v plánu vegetativně namnožit. Je to taková tenká nudle s velikými mezerami mezi listy a i ty vypadají poněkud neduživě. Přesně tohle má ale odrůda v genech, takže nepropadám panice. Na nových listech se objevuje malinkato chloróza a příčinou je zřejmě popel v substrátu. Do další zálivky tedy přidám kyselinu citronovou. Letos si budu rostlinky střežit jako oko v hlavě, zájem o ně je obrovský. Dostanou je jen ti, jejichž dodaná slivovice bude nejlahodnější 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *