Šneci

Přemýšlela jsem, do jakého receptu bych umístila svoje skvělá sušená rajčata a napadli mě šneci. Nechtěla jsem nic složitého a přesto je výsledek perfektní.

1 sklenice horkého mléka

2 lžíce cukru

1 lžíce oleje

0,5 lžičky soli a 0,5 lžičky suchých kvasnic

zhruba 360g hl. mouky

V misce smícháme všechny suroviny a do  ještě nedokonale zpracovaného těsta přidáme lžičku oleje a pokračujeme v hnětení. Nelepící těsto necháme 30 minut odpočívat v teple přikryté fólií. Na náplň jsem si nachystala pórek (nemám lahůdkovou cibuli), čerstvé oregano a sušená rajčata naložená v oleji. Vše jsem nakrájela na drobné části a promíchala se dvěma lžícemi oleje z rajčat. Odpočinuté těsto jsem rozdělila na 4 části a každou vyválela. Na vyválené těsto jsem umístila náplň, smotala do válečku a utvořila šneky. Nechala jsem je na plechu 15 minut odpočinout a pak jsem je rukama potřenýma olejem rozplácla a mázla rozšlehaným vajíčkem. Pekla jsem zhruba 35 minut při 180°C. Mňam!  Dokonalé jsou nakrájené na klínky a přikusované ke kvalitnímu červenému vínu. Napadlo mě, že příště do válečku přidám sýrové nitě. Další pokus by mohl být s nasekanými olivami, fantazii se meze nekladou.

2 thoughts on “Šneci”

Napsat komentář: Eva Tomišová Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *