3. září 2021

Byla doba, a není to tak dávno, kdy jsem se rozhodla, že už nebudu pěstovat cherry rajčata. Možná tak dvě tři rostliny pro zpestření. Nějak jsem pro ně nemohla najít využití. Děti už jsou dospělé a odstěhovaly se do Prahy a ostatní příbuzenstvo, které by naopak těmito mrňavými plody nepohrdlo, sídlí v Ostravě. Na pozvání typu sestro přijeď a dovez rajčata, jsem přestala slyšet. Já rajčata vyseji, vypiplám, sklidím, ale rozvážet už je nebudu. Manžel si vystačí se svým oblíbeným Kumatem – letos Brunitem a já miluji rajčata veliká a hodně masitá.

A výsledek onoho rozhodnutí? Letos jsem vysela třicet odrůd cherry rajčátek a ani jeden kousek nepřišel nazmar. Naprostou většinu sezobaly tři děti mojí kadeřnice a já mám tak na velmi dlouho předplacené její služby. Zbytek jsem usušila a díky paní Zlatce našla inspiraci, jak je správně naložit. Výsledek je famózní a já už nyní dumám, které odrůdy se pro tento způsob zpracování nejlépe hodí a kolik a především kam je příští rok nasadím.

Se všemi odrůdami jsem byla velmi spokojená a z některých nadšená. Ovšem jedna odrůda, od které jsem si slibovala ranost, vysokou produkci a skvělou chuť, mě hodně zklamala. Jde o ruský Medový Milion. Jednu rostlinu jsem měla ve skleníku a druhou venku. Vyrostly krásné a zdravé rostliny a to je vše, co mohu pochválit. Rajčátek bylo ve vijanu překvapivě málo, tak čtyří až šest kousků a vůbec nevypadala tak, jak je inzerováno na obrázku. Plody byly kulaté s výraznou špíčkou, moučnaté a bez chuti. Takže ani med ani milion. Ranost ale mohu potvrdit.

2 thoughts on “3. září 2021”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *