7. srpen 2021

Krásné modrá obloha a hřejivé sluníčko mě vyhnaly z postele a opět jsme spaly s kočkou venku. Včera jsme se podělily o večeři, tak mě za to v noci hlídala.

Pokud žena pracuje v marketu, pak je doma neustále co jíst a všichni si tak nějak myslí, že se ty potraviny v ledničce a spižírně množí samy. Problém nastává v okamžiku, kdy si dotyčná řekne, že už práce pro zahraniční řetězce stačilo a zdroj obživy náhle vyschne. Není nic, ani kůrka chleba. Už i moje máti vzala zavděk mým knackebrotem a to je pro milovnici křupavých rohlíku a čerstvého chleba veliké sebezapření.

Nezbývá, než něco upéct. Ve všech sáčcích s moukou se ovšem krčí jen troška suroviny. Jako správný alchymista jsem si poradila. Smíchala jsem všechny zbytky mouky a to i tu používanou jako součást trojobalu. Přidala jsem sušené kvasnice , sůl, nastrouhanou zbylou uvařenou bramboru, dvě lžíce bílého jogurtu a vodu. Krásně vykynuté těsto jsem vyválela v ovesných vločkách a vytvarovala obří rohlíky. Doma to příjemně voní jako v pekárně a moje pšenično-žitno-bramborové rohlíky jsou vynikající. K tomu máslo a moje nádherná a skvěle vychucená rajčata = luxusní snídaně.

Nemůžu se vynadívat na rajčata Sart Roloise. Něco tak nádherného jsem snad ještě nevypěstovala. Rajčata jsou to obří díky mojí dokonalé péči a bohužel některé přetížené vijany to nevydrží. Jsem okouzlená a toto rajčátko je i na titulce mých stránek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.