23. květen 2021

Namíchat každý litr substrátu mně stojí spoustu námahy. Jsem neustále v práci, takže mám na zahradu jen velmi málo času. Měla bych tedy s každou minutou nakládat velmi rozvážně. Moje rajčata trpí v malých nevyhovujících květináčích a velmi hlasitě volají po přesazení a ještě lépe vysazení na venkovní záhon. Cukrové melouny už raději ani nenadávají, došla jim energie. A já? Vymýšlím naprosté kraviny a zachraňuji rostlinky, které se mi samovolně vysemenily u rajčat ve skleníku. Co kdyby z nich vyrostlo něco zajímavého. Zasloužila bych si nějakou vlastní odrůdu a z loňska už na ni mám zaděláno. Uvidíme, za jak dlouho se mi ji podaří stabilizovat. Semínka jsem rozeslala jako bonus k objednávkám, tak snad se mi dostane nějaké zpětné vazby.

Každým rokem mívám slušnou přísadu rajčat, ale letos se mi hodně povedly všechny cherry odrůdy. Chodím se na ně s úžasem koukat a je to prostě nádhera. Tlusté stonky, bohaté krásně tmavě zelené olistění bez sebemenší skvrnky a velmi vysoká násada květenství. Je už téměř samozřejmostí, že parádní jsou všechny ruské odrůdy a letos mám i zde spoustu novinek. Skvěle vypadají Bolstar Baloe, Datterino a novinka Antho Weiss Cherry. Mám v plánu tato rajčátka letos vymazlit k naprosté dokonalosti.

Moje neskutečná parapetová okurka Minisprint, které jsem nakonec ještě dala šanci, to nevzdává.

2 thoughts on “23. květen 2021”

  1. Ty máš minisprint ještě doma?
    Já mám ve skleníku 2. várku a moc dobře nevypadá, zima.
    A také nám letos nevyrašila přes 30 let stará réva, z toho jsem smutná!

  2. Už několikrát jsem chtěla tu okurku vyhodit, ale ona pořád plodí. Ve skleníku začínají okurkám chladem žloutnout listy. Fakt paráda! V květnu!
    Té révy je škoda, to je podobné jako můj letitý fíkovník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *