5. duben 2021

Tak jsem včera projevila obrovskou míru trpělivosti a přesadila do sadbovače miniaturní  sazeničky salátu Little Gem. Ve chvílích, kdy jsem chtěla zahodit pinzetu a zašlapat ji do země, jsem si představila ty mladé, svěží a křupavé hlávky tohoto salátu a to mi dodalo sílu svoji práci dokončit. Přísada salátu Král máje je už krásná a já ji hodlám dopěstovat až do sklizně v květináčích. Mám jen dvacet jedinců a to se dá v pohodě zvládnout. Jde mi jen o jednu věc a to o obsah dusičnanů. Saláty budu pěstovat ve skleníku a nějakou dobu před konzumací je vynesu ven. Dokonalé!

Ve skleníku kvetou všechna cherry rajčata, která byla vysetá nejdříve s tím, že půjdou do skleníku jako první a budou zapuštěná do země v kyblíkách bez dna. Zatím stojí na kyblíkách obrácených dnem vzhůru, aby byla co nejdál od studené země. Jednou z rostlin je Vaše Blahorodí, které považuji za TOP odrůdu a už se těším, co letos předvede.

Do čela pelotonu a na nejsvětlejší místo ve skleníku, což je levý přední roh, jsem vysadila malou rostlinku odrůdy Nina. Nějak jsem loni opomněla vzít si z plodů semínka a tak jsem měla dvě poslední v originálním sáčku. Mám tedy dvě rostlinky. Nina je semideterminantní, nebude tedy tak vysoká a do rohu se tím pádem nádherně hodí. Ponechám ji dva výhony. Plody této žebrované odrůdy jsou parádní a rostlina jimi bývá doslova nacpaná. Ve skleníku se bude mít jako v lázních, ale je to holka velmi odolná výkyvům počasí a netrpí chorobami. Druhá rostlinka půjde na venkovní záhon.

1 thought on “5. duben 2021”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *