4. duben 2021

Vysela jsem tři odrůdy salátových okurek. Jedná se o hybridy firmy SEMO a to Minisprint, Emilie a Perseus. Vyklíčila všechna vysetá semínka.

Ve skleníku mám volnou už jen jednu polovinu a zájemců je mnoho. Pokud na tento prostor umístím od každé okurky jeden kousek, tak jsou schopné při dokonalé péči celou polovinu kolonizovat. Jenže já bych tam  ještě chtěla nacpat alespoň po jedné sazenici cukrových melounů a taky teplomilný Piel de Sapo. Tento plán je možné uskutečnit pouze v případě, že okurkám povolím jen omezený počet výhonů.

Snažila jsem se trochu zorientovat v odrůdách rajčat, která jsem letos vysela. Začala jsem cherry rajčaty a lehce jsem se rozmáchla, napočítala jsem 30 odrůd a to tato rajčata jsou na okraji mého zájmu. Mám k dispozici sedm paletových boxů a vypadá to tak, že je letos všchny obsadí cherry rajčata. Jednu výhodu to ale má. Veškerá úroda je už zamluvená. Nebudou se mi tedy tato malá rajčátka válet po pečlivě namulčované zemi.

V boxech je nyní hromada listí z vrby, které brání lepšímu prohřátí půdy a tak je budu muset odklidit na kompost. Sáhla jsem do země rukou a ta mi málem umrzla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *