26. duben 2021

Nádherně mi kvetou všechny kontejnerové jahodníky. Vzorně se totiž o ně starám a slíbila jsem jim, že tak budu činit po celou sezónu. Už se nesmí opakovat situace, kdy mi v období velikého sucha už na jejich zálivku nezbývaly síly a většina z nich uschla. Jahodníky musím vysazovat do zakoupeného substrátu, protože v mém zásaditém kompostu hynou. Dokonce na ně vždy vyjde i nějaké to hnojivo a je to hodně znát. Jen už od sebe nerozeznám jednotlivé odrůdy a je mi to celkem jedno. Dětem na tom nezáleží, hlavně když jsou slaďoučké. Pokusím se vyselektovat ty stáleplodící a dopěstovat podzimní úrodu pomocí skleníku.

Snažila jsem se umravnit jahodový záhonek těsně u domu. Původně zde rostla jen rajčata. Pak mi bylo líto vyhodit odnože jahod a šoupla jsem je sem. Nyní už jahodníky obsadily celý záhon a já budu muset svá čtyři rajčata nacpat mezi ně a to do kyblíků bez dna. Samozřejmě už mi to nedalo a jednu rostlinku jsem tam vysadila. Jde o ruskou odrůdu 100 Pudov, která je velmi odolná a tak by to měla dát. Rajčeti jsem vytvořila něco jako týpí z bublinkové fólie a to především jako ochranu před studeným větrem. Druhou rostlinu a to odrůdu Vělikosvětskij jsem zasadila na dvorní záhon určený pro odrůdy na sušení. Toto rajče považuji za velmi krásné, úrodné, odolné výkyvům teplot i chorobám a ideální na sušení. Přeji těmto dvěma jedincům slušné počasí a sobě, ať mně moc neproklínají.

 

2 thoughts on “26. duben 2021”

  1. To rajče na dvoře pořád ještě žije? Ani nechci vědět, kolik bylo v noci, nejspíš máme po broskvích 🙁 -2st byly už někdy od 22h 🙁

  2. Obě vysazená rajčata přežila, ochrana z bublinkové folie stačila. Usnula jsem velmi brzy a ani jsem netušila, že byl nějaký mráz. Zamrzlé auto ovšem bylo toho důkazem. Meruňky už jsem jako každý poslední rok odepsala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *